Uudenmaan liitto ulkoisti suurimman osan it-palveluistaan DataInfolle

Uudenmaan liitto ulkoisti suurimman osan it-palveluistaan DataInfolle

Uudenmaan liitossa on ollut käytössä ulkoistetut tietotekniikkapalvelut jo kymmenen vuoden ajan. He kilpailuttivat kuitenkin it-palveluiden kokonaisratkaisun vuoden 2010 aikana. Sitä kautta DataInfon ja Uudenmaan liiton välinen yhteistyö alkoi vuoden 2011 alusta.

– TeliaSonera, joka tarjouksen jätti, pystyi vakuuttamaan tarjotun palvelun laadukkuudella ja kustannustasolla. Lisäksi ison emokonsernin maine auttoi luottamaan DataInfoon palveluntarjoajana. Olemme hankkineet DataInfon kautta tietokoneet, käyttötuen, lähituen, palvelinresurssit, langattoman verkon suunnittelun ja toimituksen, nettiyhteyden ja niihin liittyvät palvelut sekä matkapuhelimet elinkaaripalvelulla, joka käsittää puhelimien lisäksi esiasennukset, etähallinnan että varalaitepalvelun, kertoo Uudenmaan liiton tietohallintopäällikkö Jukka Hynninen.

 

Resursseja vapautui omasta it-palvelusta

Uudenmaan liitto on ollut hyvin tyytyväinen DataInfon palveluiden laajuuteen ja toimitukseen.

– Palveluiden siirrossa pysyttiin aikataulussa, ja samaan aikaan osunut Uudenmaan liiton toimiston muuttokaan ei estänyt käyttöönottoa sovitussa aikataulussa. Säännöllisesti pidettävät laatupalaverit antavat lisäksi mahdollisuuden käydä läpi toiminnan sujuvuutta ja sopia tulevaisuuden kehittämiskohteista, selvittää Jukka Hynninen DataInfon ja Uudenmaan liiton yhteistyökuvioita, ja jatkaa tyytyväisenä:

[quote style="1"]Hyötynä on se, että kaikki palvelut tulevat käytännössä saman konsernin sisältä. Uudenmaan liitolla on nyt yksi kontaktipiste, käyttötuki, jonka kautta mahdollisia ongelmatilanteita lähdetään ratkomaan. Voin suositella vastaavaa toimintamallia keskisuurille yrityksille, joissa halutaan vapauttaa resursseja omasta it-palvelutuotannosta. Minimissään riittää, että tilaajalla on yksi it-asioista vastaava.[/quote]

Asiantuntijoita kattavasti mukana

Jukka Hynnisen mukaan on ollut tärkeää, että DataInfolla on ollut antaa asiantuntijoita aina tarvittaessa käyttöön.

– Projekti pysyi aikataulussa. Uudenmaan liiton jo ulkoistetun it-palvelun siirto DataInfolle sujui hyvin, ja asiantuntijoita oli projektissa hyvin kattavasti mukana. Missään vaiheessa ei joutunut yksin miettimään palvelun käynnistämiseen liittyviä asioita.

Tulevaisuudelta Uudenmaan liiton tietohallintopäällikkö Jukka Hynninen odottaa myös paljon.

– Eri ammattiohjelmien asennuksiin liittyvät haasteet on ratkottu ensimmäisen vuoden aikana ja uskon, että seuraavina vuosina palvelu on entistä laadukkaampaa.

Uudenmaan liittoon kuuluu 28 jäsenkuntaa,
joista suurin on pääkaupunki Helsinki.
Läntisin kunta Hanko ja itäisin Loviisa.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail